Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: فرزندآوری چه از بعد دینی و چه از بعد مادی امری ارزشمند بوده و می‌توان از آن به عنوان نوعی سرمایه‌گذاری یاد کرد، البته سرمایه‌هایی که در دنیا و در آخرت بهره وری فراوانی را برای انسان در بر دارد. تاریخ انتشار: 15:00 - 13 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۳۲۸۳

مهدی گودرزی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون مقوله فرزند آوری گفت: فرزند آوری موضوعی است که ابعاد و زوایای بسیاری دارد، بررسی مقوله فرزند آوری از زاویه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حتی سیاسی همواره مورد بررسی بوده و جایگاه خاصی را در سرنوشت هر سرزمینی داشته است، موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بحث فرزند آوری را از نگاه دین اسلام مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: فرزند آوری چه از بعد دینی و چه از بعد مادی امری ارزشمند بوده و می‌توان از آن به عنوان نوعی سرمایه‌گذاری یاد کرد، البته سرمایه‌هایی که در دنیا و در آخرت بهره وری فراوانی را برای انسان در بر دارد، باید توجه داشت که برخی اعمال ما منقطع می‌باشد و پس از مرگ ما ادامه نخواهد یافت اعمالی مانند نماز خواندن و یا عبادت کردن، اما برخی اعمال خیر دیگر می‌تواند ادامه دار باشد مثل تربیت فرزند نیکوکار چراکه اعمال خیری که از سوی فرزند نیکوکار انجام می‌شود ثوابش به والدین نیز می‌رسد، اما چنانچه گناهی انجام دهد گناه صرفاً به پای خود فرزند نوشته می‌شود لذا از دیدگاه دینی نیز اگر به موضوع فرزندآوری توجه شود می‌توان آن را به عنوان یک سرمایه گذاری معنوی برای آینده محسوب کرد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

گودرزی به روایتی پیرامون فرزند صالح اشاره و ابراز کرد: در روایات آمده است اگر فردی فرزندی سالم داشته باشد در روز قیامت فرزندش در بهشت می‌ایستد و از خداوند می‌خواهد که ابتدا پدر و مادرش را به بهشت وارد کنند و سپس خودش به بهشت وارد می‌شود، تربیت بچه خوب نوعی سرمایه‌گذاری برای آخرت انسان‌ها محسوب می‌شود.

وی به سرمایه‌گذاری دنیوی نیز اشاره و افزود: باید قبول کنیم که آینده ما تنها محدود به این دنیا نیست فرزند می‌تواند سودی برای دنیا و آخرت ما باشد و در شرایط سخت همراه و همدم والدین قرار بگیرد، البته فرزند آوری شرایط خاص خود را دارد و سختی‌های بسیاری را در بر می‌گیرد، بزرگ کردن فرزند به عنوان یک سرمایه‌گذاری دنیوی و اخروی نیز مشکلات خاص خودش را دارد.

این کارشناس علوم قرآنی فرزندآوری را یکی از رویکردهای ارزنده برای هر جامعه دانست و تاکید کرد: اگر به مسئله فرزندآوری از بعد اجتماعی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که فرزندآوری یک پتانسیل ارزشمند برای هر جامعه‌ای محسوب می‌شود، هنگامی که جامعه‌ای جوان داشته باشیم قطعاً توسعه پیشرفت و موفقیت را در پیش خواهیم داشت، اما جوامعی که دارای متوسط سن بالا هستند عموماً علاوه بر هزینه‌های بسیار بالا مشکلات و چالش‌های فراوانی را دارند این نیرو و پتانسیل جوانان است که زمینه را برای دستیابی به تعالی در هر جامعه فراهم می‌کند در تعالیم دین اسلام خصوصاً شیعه نیز بر این مهم تاکید ویژه شده است.

گودرزی نقش جوانان در ظهور «امام زمان (عج)» را مورد بررسی قرار داد و افزود: با نگاهی به روایات در خواهیم یافت که سربازان «امام زمان (عج)» جز اندکی محدود از آن‌ها همگی جوان هستند آنان پا در رکاب منجی بشریت حرکت می‌کنند و جهان را پر از عدل و داد خواهند کرد لذا اگر منتظر واقعی هستیم باید فرزندآوری را سر لوحه عمل خود قرار دهم تا نسل جوان برای آینده فراهم کنیم.

وی لزوم نسل جوان برای جامعه ایران اسلامی را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: آینده جامعه بشری خصوصا جامعه ایران با حضور همه جانبه جوانان ارتباط مستقیم دارد این جوانان هستند که با امید افق آینده به سکو‌های بلند اقتدار و توسعه دست می‌یابند آن‌ها افرادی هستند که برای رسیدن به سعادت حاضر به انجام ریسک‌های بزرگ هستند و این تلاش، جهش و قدرت را برای هر جامعه به دنبال خواهد داشت اگر امروز خواهان توسعه هستیم باید به دنبال فرزندآوری باشیم نسل جوان مصادف است با نیروی کار پرتوان، تعدد افکار جوان، ایده‌های نوین و جدید در بر دارد، در عین حال باید بدانیم که جامعه پیر یعنی هزینه‌های سربار و اضافی، امروز شاهد هستیم که در اروپا سالمندانی که به بیماری کرونا مواجه می‌شوند با بی مهری روبرو شده‌اند و درمان آن‌ها در درجات پایین‌تر قرار گرفته است، زیرا به این قشر پیر به عنوان مصرف کنندگان انرژی محسوب می‌شود و هزینه‌های هنگفتی را برای جوامع به دنبال دارند.

وی با اشاره به روایاتی از «ائمه معصومین (ع)» و «پیامبراکرم (ص)» پیرامون فرزندآوری اظهار کرد: در روایتی از «پیامبر اکرم (ص)» آمده است: «من به بچه‌های شما افتخار می‌کنم حتی اگر سقط شده باشند» این امر نشان می‌دهد «پیامبر اکرم (ص)» تا چه میزان مردم را به فرزندآوری تشویق و تا چه حد بر اهمیت این امر تاکید داشته‌‌اند.

گودرزی در همین راستا خاطرنشان کرد: فرزندآوری همیشه در جوامع مسلمان مورد توجه قرار گرفته و این امر از نگاه «پیامبر اکرم(ص)» بیش از هر نگاه دیگری مورد توجه بوده است، «پیامبراکرم (ع)» ادعیه مختلفی را پیرامون فرزند دار شدن به زوج‌ها بیان کرده‌اند، همچنین در روایات آمده است: «پیامبراکرم (ع)» فرمودند: بچه بوی بهشت را می‌دهد لذتی که در بچه داری وجود دارد در چیز دیگری یافت نمی‌شود»، حتی در کتاب الفقیه جلد ۳ صفحه ۴۸۱ روایتی از «امام رضا (ع)» پیرامون فرزند آوری نقل شده است که ایشان فرموده‌اند: «إنَّ اللّه َ تَبارَکَ و تَعالى إذا أَرادَ بِعَبدٍ خَیرا لَم یُمِتهُ حَتّى یُرِیَهُ الخَلَفَ، بى تردید، هرگاه خداوند تبارک و تعالى خیر بنده اى را بخواهد، او را نمى رانَد تا جانشینش فرزند صالح را به او نشان دهد».

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار فرهنگی فرزند آوری سرمایه گذاری مورد بررسی فرزند آوری چه از بعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند

ایسنا/کرمان در هفته سلامت و همزمان با روزشمار «خانواده سالم و جوانی جمعیت»، رئیس مرکز بهداشت انار به همراه معاون فرمانداری و جمعی دیگر از کارکنان بهداشتی شهرستان انار در دیداری صمیمانه با خانواده پنج‌نفره اناری دیدار و گفت‌وگو کردند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان انار صبح امروز هفتم اردیبهشت‌ماه در این دیدار اظهار کرد: ما نسبت به آینده کشور مسئول هستیم و باید به سمت فرزندآوری و گسترش این فرهنگ گام برداریم تا پویایی و شادابی کشور را در آینده شاهد باشیم.

دکتر سحر حسنی با تأکید بر نیاز کشور به جوانی، تصریح کرد: جمعیت به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم در هر کشور نقش مؤثری در آینده کشور دارد. جمعیت ما در مسیر کاهش جمعیت جوان در حال حرکت است لذا ضرورت دارد آگاهی‌بخشی نقش جمعیت جوان بیش‌ از پیش به جامعه گوشزد شود.

رئیس مرکز بهداشت انار با بیان این‌که فرزندآوری در نهایت به افزایش جمعیت جوان و در بالاترین نگاه به عدم وابستگی کشور منتهی خواهد شد، خاطرنشان کرد: باید کشور به دست جوانان این مرز و بوم اداره شود و این اتفاق در صورتی‌ که نگاه خود را به‌ سوی ازدیاد جمعیت جوان و فرزندآوری تغییر ندهیم، به‌ هیچ‌وجه محقق نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، در پایان این دیدار از این مادر جوان تقدیر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است
  • همه باید دفاع جانانه و فداکارانه ای از احکام اسلام داشته باشیم
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم